Fördelar med Mac

Windows på Mac gör Macen överlägsen

Sedan Macen började använda Intels processorer och Parallels och VMWare släpptes på marknaden finns det ingen som helst anledning att ens fundera på att byta till en PC längre. Nu när du kan köra Windows på Mac är alla problem lösta och alla fördelar med att ha en Mac finns kvar. Så även om en Mac är lite dyrare än en PC så finns det många fördelar att ha en Mac istället för en PC.

Kör Windows på Mac och Macen blir ännu mer överlägsen

Större spelutbud än till en PC. Tidigare har du bara kunnat spel som är designade för Mac OS och tyvärr har detta spelutbud alltid varit mycket litet och det är därför som gejmers har dragit sig för att köpa Mac. Numera kan du äntligen köra alla Windowsspel på en Mac eftersom du kan köra Windows på Mac samt de spel som bara är designade för Mac. Du får alltså ett ännu större spelutbud till en Mac än till PC, även om Mac-spelen inte är många. Och det funkar minst lika bra att spela Windowsspel på en Mac som på en PC, vi har testat.

Större utbud av program. Det görs av naturliga skäl betydligt fler program till en PC än till en Mac eftersom det finns betydligt fler Windowsanvändare. Nu kan du köra alla program samt alla de riktigt fina program som bara designas för Mac OS. Du får alltså tillgång till allt som en PC-användare har tillgång till samt de grymma program som Windows inte kan använda, som till exempel det överlägsna bildredigeringsprogrammet Final Cut.

All hårdvara är kompatibel med Mac. Det finns en hel del hårdvara som har drivrutiner som bara funkar med Windows, det problemet är alltså löst nu när du kan köra Windows på Mac.

Tidigare fördelar som finns kvar

Macen är fortfarande snabbare än en PC. Okej, det finns grymt snabba PC-datorer också, men faktum är att MAC OS inte stjäl lika mycket prestanda som Windows gör. Det här innebär att en Mac som har exakt samma processor och ett lika stort RAM-minne som en PC är snabbare.

Macens gränssnitt är fortfarande snyggare och mer användarvänligt. Det spelar ingen roll om Microsoft har fått för sig att folk vill kladda ner sin nya datorpekskärm med flottiga fingrar när de sitter vid datorn, Windows 8 är ett förbryllande operativsystem som har ena foten i det förgångna och den andra i surfplattan. En halvmesyr helt enkelt. Nej, Mac OS X står fortfarande kvar som kungen av operativsystem med ett snyggt gränssnitt. Dessutom finns det många Macprogram som är betydligt snyggare än de som är gjorda för PC.

Mac OS är bra mycket säkrare än Windows. Det där med att få virus eller trojaner i en Mac existerar knappt. Visst lyckades tusentals oförsiktiga macanvändare dra på sig trojanen flashback, men det var ett undantag och de macanvändare som drog på sig flashback hade först gjort ett felaktigt val när brandväggen frågade dem om de ville installera eländet. Om de hade ratat programmet hade det aldrig hänt. Och virus är ett näst intill obefintligt hot för Macen.